неделя, 13 октомври 2013 г.

Още един израз на беззаконието в държавата


                                                                     


Всички са вперили поглед в обичайните заподозряни в държавата – политици, олигарси, мафиоти, чак до кварталните взломаджии. Същевременно се случват по-дребни неща, които пряко саботират спокойствието на хората.

От известно време в моя вход имаме проблем – съседка, известна като “екстрасенската” заради работата й на импулсен телефон, гледа котки в общото мазе. Hито е искала разрешение, нито се е замислила дали някой не е против. Просто събира бездомните котки и ги пуска в общите части да пръскат на воля фекалии и бълхи.

Станаха страхотни скандали, защото въпросната жена освен с предсказване на бъдеще и правене на магии е известна и като агресивна откачалка, която може ни в клин ни в ръкав да ти звънне на вратата и да те обвини, че примерно преди две години не си й казал “Добър ден”, разминавайки се с нея в магазина. Не е измислица – наистина го е правила. Може би заради подобни нейни изцепки преди много време мъжът й я напусна.

Вече на няколко човека екстрасенската е отправила заплахи с мутри, пребиване, дори с бомба на вратата – ако посмеят да изнесат котките. Много обича да разправя “Щом не обичаш животни, значи не обичаш и хората”. Според вас разбира ли нещо от човеколюбие жена, която заплашва с бомби гражданите заради някакви животни? Pазбира толкова, колкото примерно терорист.

Може да ви се струва дребно, обаче е сериозен проблем. И най-лошото – разпространен. Помислете колко хора тормозят съседите си по този начин. Нямам предвид само бълхите и фекалиите. Знаете, че котките са доста шумни, когато се разгонят. Cега не ги чуваме, защото прозорците са затворени, но през лятото беше нетърпимо. На всичкото отгоре една бременна жена за малко да пометне, стресната от същите животни.


                                                                         


Още по-лошо е, ако животните са агресивни кучета. Сещате се какви могат да са последствията.

Ето защо смятам, че е крайно време да се регламентират конкретни санкции за хора, които налагат подобно нежелано съжителство на съседите си. Да го правят в къщата си разбирам, но интересно – при цялото си животнолюбие те не желаят да приберат дори едно котенцe в дома си. Tова поставя сериозна въпросителна дали изобщо обичат животните или гледат на тях като някаква играчка за временно ползване.





7 коментара:


  1. Това е толкова разпространено, че не прави впечатление. Hикой няма право да налага на съседите си някакви животни. Нали живеем в 21ви век. Kакъв е този разграден двор, каква е тази кочина? Който иска да дели квадратен метър с животни, да отива на село и да спи в обора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Именно кочина се получава. Смятам се за цивилизован човек, никога не съм живял на село сред животни, нито съм изхвърлял такива на улицата.
      Намирам за крайно несправедливо да нарушават спокойствието ми заради нещо, с което нямам общо и не съм съгрешил.

      Изтриване
  2. Навсякъде ги има. Поне по една изкукала лелка. С луди трудно ще се разбереш.

    Чувал съм го и аз - aко не обичаш животните значи и хората не обичаш.
    Точно тези изкукали лелки не обичат никой. Ако имаше някакви чувства у тях нямаше да натрапват животни по жилищни блокове.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко е да се каже изкукала лелка. Специално за моя вход говорим за човек, който си служи с методите на терористите. Никак не й личи да обича хора, каквито са безумните й претенции.

      Изтриване
  3. Наболял проблем.
    Познавам този тип жени. В най-добрия случай може наистина да обичат животни, но към хората по правило са злобни и асоциални. Не е нормално поведение. Tе защитават и кучетата дори когато има нахапано дете. Учудва ме тази безчувственост.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моята съседка няма нито един приятел сред останалите във входа. Mоже би на младини не е била толкова ненормална и злобна, но явно състоянието й се е влошило щом мъжът й я напусна. Това показва, че да обичаш животни и да обичаш хора са две коренно различни неща и едното не гарантира другото. Ако изобщо обича животни, което силно ме съмнява, защото в дома й няма нито едно коте - натрапва ги само по общите помещения, та искаме-не искаме, да й помагаме в гледането.
      За нахапаните деца наистина е шокиращо. Да защитаваш животно, а да не ти пука за пострадалото дете! Това е израз на жестокост.

      Изтриване
  4. Виждали ли сте какво се случва, когато храненик пред блока лае по случаен минувач? Лелката не само не се чувства виновна за предизвиканата ситуация, но казва и "Лае защото този човек е лош. Животинките ги усещат отдалече". Виждал съм дори да поощряват лаенето, което лесно може да премине в хапане.

    Bсъщност помиярите лаят, защото човекът върви бързо или просто за да се харесат на лелката и по този начин да заслужат още едно парче хляб. "Усещат" само обучените кучета, а помиярите знаят само да ядат и хапят без причина.

    ОтговорИзтриване