вторник, 29 октомври 2013 г.

Младите хора казаха своята дума


                                                                                                                                                                                                                                          


Колкото и да не им харесва на разни господа с побелели коси и свикнали да налагат мнeнието си, младите хора все по-настървено отказват да се примирят с натрапвания им модел на управление и въобще на каквито и да било познати политически отношения. Преди месеци обвиняваха протестиращите, че били “дрогирани и платени”, но сега това звучи още по-абсурдно, тъй като никой не може да води за носа толкова големи и разнородни групи от хора.

Вече стачкуват студентите. Кои са те? Хората, на които България разчита за да излезе от блатото след половин век комунистическо робство и още 20 години въображаем преход. Ако тяхното мнение няма значение, тогава кого трябва да слушаме и гледаме? Познатите лица от политическия фронт са достатъчно компрометирани и никой не ги иска. Промяната може да дойде само от младите хора. Затова послушайте ги, за Бога!

                                                             


Окупацията вече не обхваща само Софийския университет. Всеки ден студенти от различни градове и учебни заведения подкрепят своите колеги. Тях не можете да обвините, че са платени, и ви гарантирам, че те няма да живеят по вашия начин и вашите правила.

Навсякъде академичният състав опитва да прилага познатите номера със заглушаването и налагането. Не, господа, този път няма да стане! Срещу вас стои Бъдещето на българската нация и то е достатъчно умнo и образовано за да знае как, какво и защо. Hе можете да ги третирате като непросветени и нищо не видяли дечица. Просто не са такива. Бъдете сигурни, че между тях в момента има бъдещи министри, а може би дори премиери и президенти. Hяма да ви полегнат, защото са израснали свободни, а не в тоталитарна държава.

Управляващите все още не са впечатлени, както личи от някои техни действия. Опитаха да пренасочат недоволството към друга форма на протест, за да продължат с оглушките и разсеяния поглед .Hе вярвам този път номерът да мине. Младите хора не желаят комунизъм и точка!

Завършвам с един лозунг, който видях и ми хареса:

“На нас ни пука, че на вас не ви пука. Оставка!”
........................................................................................

Връзки

Окупация в още пет университета

1 коментар:

  1. Имало още живи хора в тази държава. Браво на децата! Ние не можахме, но те ще изгонят червената паплач. Че даже и синята, защото вдясно също е пълно с мързеливи и крадливи некадърници. Hе само сред политиците, а и сред електората.

    ОтговорИзтриване