неделя, 10 ноември 2013 г.

Диктатурата на Ваня Червенкова и нейните схеми


                                                                      


Никой не обича да го командват и друг да определя поведението му. Повечето хора не  позволяват дори на родителите си, а какво остава за чужд човек. Поради тази причина е крайно неприятно, че човек като Ваня Червенкова иска всички във ВИП Брадър да живеят според нейните правила. Сякаш не й стига това, та пробва да определя дори и трепетите на сърцето, т.е. кой в кого евентуално да се влюби. Последното вече минава всички граници.

Първо беше Йоана. По неин адрес Ваня пробва да дооформи характера й според личния си вкус и игрови схеми. Ако не стане с блага дума, тогава е готова и по-грубо. Помним с какви крясъци забрани на Йоана да говори с Пламен. Недоумявам как е възможно да диктуваш така на възрастен човек, който сам може да решава? В крайна сметка не става дума за дъщеря ти, а за отделна самостоятелна личност, при това с необходимия житейски опит. Обяснението вероятно се крие във факта, че от самото начало на сезона Ваня Червенкова реди схеми и интриги с тайната надежда да бъде краен победител. За нейно съжаление хората вече започнаха да роптаят срещу желязната й хватка.


                                                                      


На дневен ред е Лиана. Водена от очарователните трепети на сърцето си, тя номинира Мариан като най-достоен за краен победител. Това попари Ваня по няколко линии. Първо: нейното момиче избра човек от противниковия лагер. Нито е правилно, нито е хубаво да се делят така, но на бизнесменката явно й харесва и го подкрепя. Второ: за пореден път се убеждавам, че една от най-болните й теми е любовта. Свикнала с мисълта да няма близък мъж до себе си, Ваня очевидно се дразни, когато другите са щастливи. Трето: въпреки усилията да диктува мнението на всеки, нито един от нейните хора не я номинира за достоен победител. Това от една страна удря самочувствието й, а от друга сваля до минимум шансовете й за победа. Bече е на директни елиминации и като нищо може да изгърми.

Лиана уважаваше Ваня. Затова сега плаче. Не може да разбере защо е обвинена без да е виновна. Hали номинациите са въпрос на личен избор – призна го дори Tервел Пулев, който подкрепя Ваня, включително в най-големите й безумия. Станка Златева също защити фолк певицата. Само Червенкова не проумява какъв гаф е направила и продължава да се вайка за разбития им лагер, но ни най-малко не съчувства на нежната Лиана. Дори опита да я подведе, казвайки че Мариан обещал “да я прасне” преди да си замине. Тази груба лъжа трябвало да бъде подкрепена със записи от Биг Брадър, но тъй като Мариан никога не е казвал подобно нещо, Ваня ще отсече “Hарочно крият”.

Според мен събитията са логично следствие от авторитарния й характер. Човек се страхува и слуша някой, но до определен момент. После отхвърля диктатурата. И през цялото време може да обича или да държи на друг.

Освен заповедите, лоша шега на Ваня Червенкова изиграха и обвиненията й. Защо каза на Мира Радева, че се бърка в чуждия живот, след като тя го прави поне колкото нея? И защо нарече Mариан схемаджия, щом нейните схеми са факт и дори са по-завързани от неговите?

С малко самоконтрол щеше да се представи в по-добра светлина. Cега вече е късно.






3 коментара:

  1. ей глиган , няма ли кои дате отстреля с ловната пушка , да ти напълни малко джуната със сачми ....Не те знам от кои гьол си изплувала но маи е бил доста токсичен.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар ми напомня за голямата драма на Ваня Червенкова.
    След като знае какво е преживяла, защо си позволява да заплашва по същия начин?

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня може да е злобна, но поне е умна.
    Какво да кажем за двете Златки, които са впрегнали по сто човека, всеки с по десет профила, да ги хвалят на официалната страница във Фейсбук? Видях много коментари срещу тях, а сега няма нито един. Явно модераторите ги чистят за да ни излъжат, че всички обичат Златките. Кого лъжат? Те са също толкова прости като Пенка. До тях Пламен е направо професор.

    ОтговорИзтриване