сряда, 8 април 2020 г.

Ще ме скъсат от смях



Случвало ли ви се е да попаднете в компанията на мутри, които обсъждат  международното положение и дават оценки на народа като цяло? Ако сте слушали вицове по темата, значи знаете всичко - точно толкова е смешно и в действителност.

Без да съм искал, попаднах на разговор между две мутри. Естествено, нямаше как да подминат темата за пандемията от коронавирус. Единият прочел, че в Австрия вече отварят магазини и ресторанти. Двамата "мъдро" стигнаха до извода, че там манталитетът е друг. Кажеш на австрийците да не излизат и те си стоят вкъщи. Затова са се оправили бързо.

Другият дочул, че в Япония отварят училищата. Двамата "мъдреци" знаеха колко са стабилни японците. Ти чувал ли си за Sony? А за Toyota? Нищо, че са азиатци. Уважават дисциплината. Не като българина: кажеш му да стои вкъщи и той повежда цялото семейство към Билла, Фантастико или Кауфланд. Само от тояга разбирал този народ.


Напуши ме смях, докато ги слушах. Тези двама прости невежи, вероятно незавършили и основно образование, смело раздаваха оценки на народа, на чийти гръб живееха. Бяха се събрали в пълен разрез с карантината, което изобщо не ги притесняваше. Даже не го проумяваха. Ама иначе австрийският манталитет бил друг, а нашенският - не. Дисциплина ни липсвала! Tова го казват хора, които цял живот са бягали от нормалната работа, търсейки "мекото на баницата". За капак: българинът разбирал само от тояга - любимото твърдение точно на хората, които най-много заслужават тоягата.


Накрая двете мутри с носталгия си спомниха златните мутренски времена - 90те години на 20ти век. Големи мафиоти били тогава, пищови имали. А сега лошите ченгета им обърквали плановете, поради което "нямало живот в тая скапана държава". Tе съвсем сериозно мислеха, че е тяхно право да вършат престъпления, паразитирайки на чужд гръб. Дори не им хрумваше да се поставят на мястото на жертвите.

Връзки
Истински ужас
Важно за пандемията

1 коментар:

  1. Не бе, те са бизнесмени. :)))
    Схеми въртят. И стоят тук за да не изтичат мозъци от държавата.:)))

    ОтговорИзтриване