събота, 26 януари 2013 г.

Ден за размисъл преди референдума за ядрената енергетика







bgonair


Право да гласуват утре имат над 6.9 милиона души.


Днес е последният ден за размисъл преди първия референдум, иницииран от граждани и посветен на бъдещето на ядрената енергетика. Над 6.9 милиона души ще имат право да отговорят с „да” или „не” на въпроса в неделя "Да се развива ли ядрена енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”.

Агитацията под всякаква форма е забранена. В изборния ден не е разрешена продажбата на алкохол. Не се допуска поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която ще се гласува.

Разкрити са 44 секции в 35 държави зад граница, където българите в чужбина ще имат възможност да упражнят правото си на глас.

На страницата на служба ГРАО, на телефон 0800 1 4726 или с SMS на номер 18429 гласоподавателите могат да направят справка по ЕГН за номера и адреса на избирателната си секция.

Валидността на референдума зависи от броя на гласувалите български граждани. За целта правото си на глас трябва да упражнят толкова избиратели, колкото на последните парламентарни избори или около 4.3 милиона души.





Няма коментари:

Публикуване на коментар