събота, 9 март 2013 г.

Учени откриха съставките на щастието






radiofresh.bg

Професорът по психология от Харвард Даниел Гилбърт посочи трите съставни части на щастието, които е открил в резултат на свои изследвания.
Според Гилбърт най-щастливите хора са женените, които печелят между 50 и 75 хиляди долара годишно и нямат деца.Професорът смята, че децата не са извор на щастие. Веднага след като семействата се сдобият с деца, нивото на щастие намалява. То достига своето предишно ниво едва след като децата започнат самостоятелен живот, въпреки че родителите обикновено страдат, когато те започнат да живеят отделно от тях.

Ученият, който самият има деца и внуци, е убеден, че много по-голямо удоволствие доставя на възрастните храната, гледането на телевизия и спортуването, отколкото общуването с деца.

Бракът е главният източник на щастие за човека. В сравнение с тези, които не са сключили брак, двойки са много по-доволни от живота и се чувстват по-добре. Стабилността на връзката също така зависи от това, доколко мъжът и жената са щастливи.

Материалната осигуреност е последното, от което зависи човешкото щастие. Но прекалено многото пари може да доведе и до обратния ефект, предупреждава професор Гилбърт.





Няма коментари:

Публикуване на коментар