понеделник, 4 ноември 2013 г.

Днес: Скинари смазаха от бой арабин в автобус 72


                                                           

Bezpartien.com

Напрежението след нападението над Вики в центъра на столицата ескалира. След като днес скинари нападнаха роми – баща и дете край НДК, други бръснати се опитаха да пребият арабин в автобус 72. За случая разказва на стената си във Фейсбук журналистката Красимира Хаджииванова, която става свидетел на нападението:

“Случка от току-що в автобус 72. Седя си и съм със слушалки в ушите. От задната част на автобуса стана чернокож мъж, младеж по-скоро, много дребен и физически деликатен – не повече от 55 кила, и се приготви да слиза на спирката с “Автотехникума”.

Автобусът отвори врати, той слезе и в някакъв момент, за части от секундата, стана някаква ужасна суматоха, която първоначално не разбрах от какво е предизвикана, понеже не чувах – тогава си извадих слушалките от ушите. Чернокожото момче се втурна обратно в автобуса през предната врата, от задната нахлуха някакви скинове, от предната, след момчето – също, бутнаха го в мене и почнаха да го удрят. За щастие, имаше някакъв мъж, който се беше качил от същата спирка и се опита да избута скиновете, Застана от едната страна на момчето, още една мацка го прегради от другата, а аз бях зад него и го хванах здраво, за да не го издърпат и се развикахме и тримата да го оставят на мира.


                                                           


Шофьорът затвори вратите, те останаха на спирката. Момчето беше в абсолютен шок, може би беше отнесъл един-два удара, седна на една седалка, а от целия автобус само момчето, което го спаси, аз и другата мацка се потресохме от случката. Всички други седяха все едно не бяха видели нищо.”

За опасност от расизъм в страната вече предупредиха и няколко международни издания. Коментарите в тях са, че българите може би все още не са готови за съжителство с такъв голям брой бежанци.

Междувременно в центъра на столицата продължават засилените проверки на чужденци от арабски произход заради инцидента с наръганата студентка Вики. До този момент са арестувани 17 души, съобщиха от МВР.


Връзки

Уникални кадри: Жандармерията изхвърли бежанците от София (ВИДЕО)

1 коментар:

  1. Аз лично бих предпочел компанията на сириец отколкото на скинър.

    ОтговорИзтриване