петък, 26 юли 2013 г.

САЩ обещават, че Сноудън няма да бъде осъден на смърт
novinite.bg

САЩ „няма да искат смъртна присъда срещу Едуард Сноудън“, бившият служител на Агенцията за национална сигурност, който е блокиран на московското летище „Шереметиево“, заяви американският министър на правосъдието Ерик Холдър в писмо.

„Обвиненията, които са му повдигнати, не предвиждат такава възможност и САЩ няма да искат смъртна присъда, дори ако на Сноудън бъдат повдигнати нови обвинения, предвиждащи смъртна присъда“, посочва Холдър в писмото, изпратено във вторник на неговия руски колега Александър Коновалов.

Коновалов сподели, че е получил писмо, в което се уточняват „някои аспекти на американската позиция за статута на Едуард Сноудън“.

Холдър обясни, че Сноудън е поискал убежище в Русия заради опасения, че в САЩ ще бъде изтезаван и го очаква смъртна присъда.

Според правосъдния министър, тези опасения са неоснователни.

Правителството все пак заявява, че е готово да даде „уверения“ на Москва, ако Сноудън се върне на американска територия.

„Сноудън няма да бъде изтезаван. В САЩ изтезанията са противозаконни“, заяви Ерик Холдър.Мащабни операции на италианската полиция срещу мафията в Рим и Калабрия

Гавра с Мая Манолова в Уикипедия

Зрелищни ММА битки се вихрят под тепетата

Хубавата полицайка Анна Витанова била без каска на протеста от солидарност с хората

......................................................................

Няма коментари:

Публикуване на коментар