събота, 3 август 2013 г.

Вината беше твоя, шамарът - мой !!!




capital.bg

Всяко управление, още от Средновековието насам, трябва да има свой бард. В България тази традиция е още жива - ГЕРБ и Веселин Маринов демонстрираха това по достатъчно явен начин. БСП и Мишо Шамара пък демонстрираха нагледно нелепостта на подобно партньорство.



Ицо Хазарта ни предупреди още миналата година, че няма по-голямо падение за българския хип-хоп от това Станишев да го защитава. Тогава варненският рапър се беше облегнал на подкрепата на лидера на БСП, след като прокуратурата му размаха пръст в измислено разследване заради текст на песен. Шамара се отблагодари, като застана в първите редици на подкрепящите правителството на "Орешарски". И поне на думи се оказа по-лоялен към левицата от "баба Паца от Видраре" (по Кирил Добрев).

Мишо Шамара обаче не е Веско Маринов и тази седмица БСП изведнъж намери цветистия си защитник за неудобен, след като рапърът нарече бившия финансов министър от ГЕРБ Симеон Дянков "еврейска гад" в ефира на TV7. Станишев беше лаконичен, но твърд. Каза, че осъжда подобни изказвания като крайно неуместни. Антон Кутев също се обяви против расисткото говорене, но все пак погали по главата Мишо: "Нещо се е объркал човекът, направил е грешка."

Шамара, бидейки Шамара, обаче реши да влезе във Facebook спор с депутата ренегат от БСП Георги Кадиев, който написа в личния си профил, че това е абсолютно неприемливо поведение на публична личност. Такива думи, смята Кадиев, са "по-страшни от камъните по белия автобус". Big Sha веднага намери отговор на това: "Защо ли Кадиев е от обкръжението на Румен Овч. И дали жена му няма фирма за продаване на ел. енергия. Защо ли толкова злобно напада кабинета, стараещ се да намали тока с 5%", бълваше реторични въпроси гневният рапър (който, както открихме тази седмица, пише както рапира - понякога непонятно и с грешки). Big Sha обаче няма да лобира за отстраняването на Кадиев от партията, защото смята, че е необходим там, понеже е "супер ГЕРБаджия".

Утрото все пак се оказа по-мъдро от вечерта за Мишо. На следващия ден, в нетипичен за него овладян стил, той реши да се извини за постъпката си писмено. Подчерта, че това е груба грешка, която никога няма да се повтори. Че никога не е имал лоши чувства към евреите и "еврейският и българският народ са велики". Подпис, Мишо Шамара. А вместо послепис, както някой се пошегува уместно във Facebook: "Мишо си е загубил шамара, ако някой му го намери, да му го зашие веднага."


Връзки

За простаците, глупаците и всички останали

Борисов: Станишев е отговорен за всичко


3 Suisses



Няма коментари:

Публикуване на коментар