вторник, 1 октомври 2013 г.

Америка е символ и носител на демокрацията


                                                                      


Днес държавните служители в САЩ спряха работа поради липса на финансиране. Едни излязоха в неплатен отпуск, други продължават да работят поради естествoто на задълженията си, но без да са сигурни дали ще им бъде платено.

Всичко това накара комунистите да вдигат наздравици, говорейки за фалит на Америка. Те дълго чакаха прословутото свършване на долари и всеки път, когато тази надежда блесне, започват да сънуват в розово. За тяхно съжаление отново ще останат разочаровани. Такова спиране на работата не е уникално явление – случвало се е повече от десет пъти. Изобщо не е ново, както опитват да го представят комунистическите медии.

Светът разбира за тези неща, защото САЩ са демократична държава и всичко e изложено на показ. Хора и институции имат право на мнение, по важните въпроси се дискутира, спори и тн. Нормално за развитите демокрации. Cамо при тоталитарни държави от вида на Pусия не може да се случи. Не защото няма проблеми за решаване, а понеже отгоре спускат и никой не смее да спори. Ако изобщо изтече информация, тя е от недомлъвки и слухове. При комунистите е така – не се ли разчуе, значи не се е случило. Но остава и гние, докато “инфекцията” излезе вън от контрол.

Днешните събития ми припомниха за обвиненията към САЩ. Били агресор и нападали други държави. Истината е, че САЩ никога не са воювали с демократична държава, чието правителство е избрано честно от народа. Да вземем Либия. Близо половин век един човек държa в подчинения цялата държава. Чрез оръжие, кръв и убийства. Споменавам Кадафи, защото до ден-днешен платени лъжци опитват да го представят като много обичан. Точно за същото говоря. Човек, имащ одобрението само на въоръжените главорези около себе си, успява да живее царски въпреки омразата на почти всички либийци. Кое го държи там? Hе само оръжието, а и информационното затъмнение. Очевидци са ми разказвали за животински нрави в Либия, които по никакъв начин не кореспондират с цивилизацията. Hо това няма да го прочетете никъде, защото диктатурите винаги се представят като поддържани от народа.




Нали помните как беше в България преди 1989г? Уж всички били доволни, а на границата разстрелваха бегълците. По това може да се разбере колко сме “обичали” Партията-майка. Същевременно навън ни представяха като “всеки българин - по-богат от шейх”.

Припомних тези факти за да обясня защо целият свят обсъжда именно Америка. Това е символът на демокрацията и няма скрито-покрито. Докато при тоталитарните държави проблемите са в пъти повече, но по-трудно се обсъждат заради ограничената информация. Едно нещо не могат да извъртят комунистите – всички бегълци тичат към Америка и никога обратно.


Връзки

Правителството на САЩ спря работа - Видео


1 коментар:

  1. Америка винаги ще е символ на свободата, а Русия на диктатурата. Това е манталитет, не може да се промени.

    ОтговорИзтриване