четвъртък, 26 септември 2013 г.

Първият човек, който е туитвал, е Исус Христос

Snews.bg

Неочаквано се оказа, че първият човек в света, който е "туитвал" с кратки и пълни със съдържание послания", е не някой друг, а именно Исус, заяви в Рим кардинал Джанфранко Равази, председател на Папския съвет за култура.

Исус е "използвал туитове, преди който и да било друг в света, с прости фрази, състоящи се до 45 букви като "Обичай ближния", допълва кардиналът. "Нещо от рода на днешната телевизия - той е изпращал послание, използвайки случка или символ", каза още представителят на Ватикана на среща с главни редактори от водещи вестници.

Кардинал Равази изрично подчерта колко е важно свещениците да използват модерните технологии като компютрите: "Ако един свещеник, пастор, не се интересува от комуникациите, то той се противопоставя на дълга си".

През последните години Ватикана осъществи сериозно присъствие в интернет, което започна при папа Бенедикт XVI. Сегашният папа Франциск вече има над 3 млн. свои приятели само в английската версия на Туитър.

Франциск не се отказва и от по-традиционните методи за комуникация и редовно отговаря на посланията на вярващи, а също пише дълги писма, които се появяват редовно в италианската преса.


Връзки

Взех 40 лева, за да присъствам в предаване на Бареков

Няма коментари:

Публикуване на коментар