петък, 31 януари 2014 г.

Научи граматиката преди да раздаваш акъл в интернет



                                                                    


Прави ми впечатление неграмотността на доста хора по форумите. Оставям настрана, че е крайно неприемливо да пишеш на маймуница, но айде, не е инсталирал българска азбука. Обаче препинателните знаци са проблем за голям процент от народа, а това понякога променя смисъла на изказването. Срамно е да си неграмотен в 21-ви век.

Апелирам особено към хората с претенции за многознайство! Искате да наставлявате и поучавате, но не си давате сметка колко смешни са неграмотните ви коментари. Говоря за фрапиращи правописни грешки, а не за онова, на което викат “в бързината объркал клавиша”.

Съгласете се, че не може да претендираш за последна инстанция по всеки въпрос, но да го правиш по подобен комичен начин.





3 коментара:

  1. Hе бе човек, то не било важно да си грамотен. Явно по -важно е да имаш самочувствието на всезнаеш:)
    То ако стигаше... ехее, половината българи се мислят за наследници на боговете. Ама не стига.

    ОтговорИзтриване
  2. Само граматиката ли? А културата? Сред хората съвсем сериозно съществува абсуpдното схващане, че колкото повече псува и ругае, толкова по-умен изглежда. Като ревнеш срещу примерно малцинствата, моментално ставаш пръв родолюбец. Hищо че може да не си направил съвсем нищичко за родината, която уж толкова обичаш.

    ОтговорИзтриване
  3. Човече, попаднал си на точното място.
    В бг-то всеки се мисли за пръв акълия :-DDD

    Само едно проблемче: най-много дуднат по форумите мързелвиците, които не са си мръднали пръста за държавата. Попиташ ли такъв какво е направил за България, ще опита да те излъже, че едва ли не е пръв герой на социалистическия труд. Изобщо не им вярвай.

    ОтговорИзтриване