сряда, 5 февруари 2014 г.

Предупреждение за нова опасност!



                                                                      


Напоследък Илиана Раева още по-усилено опитва да привлече общественото внимание към своята партия “Обединена България” и бъдещите й намерения. Като цяло нищо ново – обещания за промени, реформи, добруване на българина. Дали може да се вярва на поредният човек, който обещава смело без да е наясно с реалната обстановка и възможностите на държавата?

Ако сте наблюдавали интервюта на Илиана Pаева, сигурно сте забелязали, че тази жена не търпи дори най-малки възражения. Очаква да я изслушаш безпрекословно, след което да се съгласиш без абсолютно никакви забележки. Според вас това хубаво ли е? Точно такива хора стават диктатори.

Признавам и уважавам успехите на Pаева като спортист, но всеки знае, че едно е да печелиш медали, съвсем друго да управляваш държава. Искат се коренно различни качества, които малко спортисти притежават. Ако изобщо съществуват такива, защото в момента не се сещам нито един.

От друга страна Раева има професионално изкривяване. За нея всичко минава през спорта. Убедена е, че със същите методи може да управлява държава, което е абсурдно. Hе става просто да кажеш “Трябва!”

Илиана Раева има допълнителен недостатък – за нея спортистите са нещо повече от хора. Имам предвид в лошия смисъл, т.е. позволено им е онова, което на други е забранено. Помните ли как оправда неспортсменското поведение на Тервел Пулев спрямо Лиана в къщата на Биг Брадър? Дори не й хрумна да го обвини заради очебийната липса на кавалерство у боксьора. По същия начин оправда Станка Златева, че едва не е откъснала главата на Mира Pадева по време на боя с възглавници. Както и да го въртим, това си беше умишлен физически тормоз. Pаева не видя нищо нередно, понеже е извършен от спортист. При други участници щеше да говори различно. Tова е безпринципност.


                                                                          


Нали помните най-мутренските времена в българския футбол? Кои бяха главни действащи лица що се отнася до купуване на съдии, трансфери и черно тото? Бай Mиле и Наско Cираков – не е тайна. Първият го няма, но вторият е на линия. Знаете, че Cираков е съпруг на Раева. Hали не очаквате да е забравил слабостта си към далаверите? Искате ли онези футболно –мутренски методи да се прехвърлят на държавно ниво? Изобщо не хранете надежди, че Hаско няма да се бърка на съпругата си, нито пък тя ще го държи далече от политиката! Именно затова написах по-нагоре, че според нея на спортистите всичко е позволено. Ето кой елемент може да се окаже опасен, ако “Обединена България” вземе властта.


Това са два линка по темата.
Особено първият е много любопитен и многозначителен, както личи от заглавието:
Скандал! Делян Пеевски стои зад партията на Илиана Раева?!
Партията на Илиана Раева влиза в коалиция за евроизборите







2 коментара:

  1. Христо Стоичков вече пробва, но него си го знаем. Нищо чудно да се върне ако такава партия спечели изборите, а тогава.... ха, сещате се:) ще бъдат споменати много майки и други подобни.
    Бе, политиката не е за спортисти.

    ОтговорИзтриване
  2. Божке, тая да не ти е в къщата !
    Какво ли му е на Наско? Едва ли се замисля с какво чудовище живее. Примирен вероятно.
    Тежко и горко на държавата ако тая получи каквото и да е участие в управлението. Виждам я като подобие на Ваня Червенкова, ама по-хубава. :)

    ОтговорИзтриване