понеделник, 10 февруари 2014 г.

Груба грешка на Росен Петров                                                                      


Вече всички знаят: Росен Петров е новият член на “България без цензура”. Обясни го в ефир, предизвиквайки вълна от критика по форумите.

Естествено,  Николай Бареков e доволен, намерил най-после поне един съюзник, на когото му се чува думата. Или поне се чуваше, защото Петров напуска телевизията и вече усеща промяна в отношението на обществото към него.

Неволно или не, Бареков разкри част от тактиката си спрямо водещия – би го номинирал за вътрешен министър. Какво ли още му е обещал на закрити врати? За момента знаем: телевизионерът ще му бъде заместник в партията.

На много места видях да пишат, че Pосен Петров станал за резил с тази трансформация. Според мен той отдавна е пропаднал, а това е просто поредната стъпка в същата посока. Из медийните среди е известен като чепат злобар, което често личи от телевизионния екран. Близкото му приятелство със Слави Трифонов подсказва сходни разсъждения. Не е тайна, че двамата много обичат да яхват народната вълна в удобен за тях момент. Важен е рейтингът. После бързо забравят.


                                                                     


Каквото и да е обещал Бареков на Петров, едва ли ще го изпълни, защото би било цяло чудо, ако тази партия влезе в парламента. А за правителство дори не може да мисли. Много известни личности от шоубизнеса и спорта се пробваха, но нито един не успя да направи нещо значимо. То не става само с популярност.

Обърнете внимание: Бареков и Петров са известни с размахването на най-популистките лозунги. Само че хората вече не вярват толкова лесно. За мен е загадка на какво разчита “България без цензура”. Дори името е популистко и целящо повърхностни внушения. Как да няма цензура, щом Бареков до ден-днешен избягва неудобните въпроси като например този за финансирането на партията му. Значи не съществува цензура за обвинения към други, но за него е бетон. Това не е честно и аз не вярвам на такива хора.

2 коментара:

  1. Важния момент е точно за популизма. Това са хората, които отдавна искат да подлъжат хората с гръмки обещания, които изобщо няма да изпълнят. Представям си как седят на маса и се подхилкват по любимия си начин, мислейки че някой ще им повярва.

    ОтговорИзтриване
  2. Двамцата, Барека и Pоcенчо ми приличат на кръвожадни партизани от 1944.
    Малък съм и не съм виждал, но така си ги представям.
    Hикакво доверие не ми вдъхват.

    ОтговорИзтриване