неделя, 16 август 2015 г.

Зрелищни изцепки



                                                                         


В стряскащо дело, заведено от майка срещу дъщеря, видяхме до какви "висоти" може да стигне човешката злоба. И то от майка към собственото й пораснало дете. Да не говорим за убийствените твърдения, крещящи отдалече, че са обикновени очевадни лъжи.

Цялата работа е заради наследствен имот (Колко банално, нали? Затова пък необичайно зловещо). Майката Лиляна притежава половината, а другата половина я дели с дъщеря си - като две наследнички на починалия съпруг и баща. Заради своята четвърт дъщерята Надежда зарязва апартамента си в Люлин, оставяйки сина и снахата там, и отива заедно с приятеля си при майката. Последната не иска и да чуе за тях, поради което измисля цял трилър с психоелементи.

Лиляна притежава три четвърти и е убедена, че това е равносилно на пълно притежание. Иска да изгони дъщеря си, понеже "тя има друго жилище". Дума не дава да обелят, че Надежда също разполага с една четвърт наследство (На някои не им омръзва да протягат ръка към чуждото).

Тъй като не може да помръдне дъщерята и приятеля й, Лиляна започва да плюе по тях. Уж я биели, уж не й давали да спи. Вика телевизия, за да снимат. От видеоматериала личи, че майката е физически по-здрава и по-агресивна от дъщерята. Последната дори е с патерици и трудно става, камо ли да бие някого. Приятелят й е горе-долу на същото дередже. Следователно само майката има физическата възможност да тормози и го прави без капчица съвест.


                                                                           



Задавяща се от слюнка и отрова, Лиляна вика цели три приятелки да я подкрепят и лъжат в нейна полза. Те се оказват още по-гръмогласни и безскрупулни. Типичните злобни клюкарки, за които няма достатъчно голяма лъжа и които отдавна са станали обект на хиляди вицове. Една през друга хвърлят кал, изпадат в потиворечия, отричат собствените си твърдения от преди минути ... Ту обясняват, че лично видели как дъщерята бие майката, ту се оказва, че не го видели, а майката го е разказала, демек може и да е излъгала. За тях "разказано от майката" означава "лични впечатления" (Не е само от възрастта. Тук има и злоба, и мръсотия). Едната вика, че починалият съпруг бил пияница и пиянствал заедно с дъщеря си, а друга крещи "Баща й я мразеше". И така, и онака, все дъщерята е лоша - ту е пияница, ту я мразели. Хич не ги притеснява, че няма как бащата хем да е пиянствал с дъщеря си, хем да я е мразел, т.е. не искал да я види. 



Нито една от змиеподобните пенсионерки не обяснява как е възможно Надежда да бие майка си, след като й е проблем обикновено ставане от леглото. Тя дори е толкова наплашена, че не успява да каже почти нищо заради дивия рев на бесните бабички, които нарочно я заглушават. Щом я тормозеха пред телевизионна камера, представям си какво я правят, когато няма кой да види. Направо ми дожаля за дъщерята.

Лиляна и саблезъбата коалиция от свирепи пенсионерки наблягат на правилото, че колкото повече думи изхвърляш в ефира, толкова повече хора ще ти повярват. Затова не млъкват. Знам, в много случаи описаната тактика върши работа, но това не променя факта, че всички обвинения са просто недоказани думи и противоречат на очевидното, а именно: наплашената немощна дъщеря-инвалид няма физическата възможност да набие майка си, която е в по-добро здраве, видимо е по-силна и най-вече по-агресивна.

Оплакващата се Лиляна безскрупулно подхвърля очевидни лъжи. Например: дъщеря й опитала да я отрови с диня, поради което майката влязла в болница, а лекарят споменал "натравяне". В писменото заключение липсва дори намек за отровни вещества, следователно става дума за натравяне от развалена храна. Не е опит за убийство. Обаче Лиляна явно е контактувала предимно с глупави хора, т.е. мисли всички за такива, и очаква мръснишкото извъртане на една дума да свърши работа.

Преди време майката настъпила кабърче и веднага го формулира като "номер на дъщерята". А знаем, че във всяка къща падат разни неща по килима, пода, мокета, балатума. Не само кабърче, а и карфици, може и тресчици. Всеки го знае, но не и Лиляна, която дотолкова се е самозабравила, че като нищо ще обвини дъщеря си заради неправилно дишане.

Да ги питам: аз: защо през цялото време дъщерята плачеше, а майката се подхилкваше ехидно? Къде се е чуло и видяло жертвата да се кикоти като клоун на панаир? На дъртата змия явно и беше много забавно да лъже и плюе. Всеки сам да направи изводите.



1 коментар:

  1. Гледах ги. Трилър е слабо казано, направо е ужаси по Хичкок. На такива им викам червени бабички. Много гадост и алчност.

    ОтговорИзтриване