вторник, 22 септември 2015 г.

Не всички бежанци се нуждаят от помощ



                                                                           


Аз съм човек, който обича да помага. Разбира се, отдавна съм проумял, че и да чакам благодарност, едва ли ще получа такава. Утешавам се, че когато правиш добро, не би трябвало да е с мисълта за благодарности и хвалебствия. Всеки сам да решава дали ще е признателен.

Представях си бежанците като хора в нужда. А какво се оказа? Дават им храна, но те я хвърлят демонстративно. Изключително грозно! Щом така отвръщат на доброто, как ли ще отвърнат на злото? Въобще какво да очакваш хора, намиращи черната неблагодарност за тяхно право?

Малко дете в беда. Докато го съжаляваш, то прави с пръст дъга около врата си, демек показва на някой, че ще го коли. Не говорим за въоръжен ислямист, а за невръстно момченце. Щом малките са такива, какви ли са големите?

Подаваш хляб, а отсреща чуваш проклятия и пожелания да умрат близките ти до девето коляно. Ужасно е!

Гледам снимка на войник, който бие нещастен бежанец. Краката на бежанеца не се виждат. Защо ли? По-нататък разбрах – в неговите крака лежи друг войник и бежанецът го бие. А “лошият” войник всъщност спасява своя колега. Защо медиите манипулират снимките, за да представят тези терористи като нещастни хора в нужда?

За погромите и мръсотиите няма да говоря – всички ги знаят. 


                                                                      


Накрая излиза някаква госпожа – Меглена Кунева – и заявява, че България била най-подготвена за приемане на бежанци. Тя няма право да говори от името на държавата, но като е тръгнала, нека даде пример – да прибере няколко бежанци и да ги храни с минималната работна заплата, която според нея била напълно достатъчна за да живееш нормално.

Хайде, нека покаже! Иначе не приемам нито една дума от тази самозабравила се жена.


Връзки



                                                              

3 коментара:

  1. Нещата стоята така: когато молиш за помощ, ти се съобразяваш. А не да отидеш на чужда територия и да налагаш своите правила и желания. Това би било чиста окупация.
    На чужда територия живееш според правилата на местните. Какви са тези фасони? И на култура трябва да ги учим.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бежанците явно не мислят така. Те не биха могли да се държат по-лошо, дори да искаха. От една страна тропат с крак като малки деца, а от друга заплашват и кълнат точно като онези, от които бягат. Никой не е длъжен да търпи това.

      Изтриване
  2. тази напаст трябва да бъде изтрепана като хлебарките!!!пенсионерите ни взимат по 165 лв пенсии а тези изруди получават 5 кратно повече.. шдват за да унищожат всичко в нашата родина!това е недопустимо!!!! тоя педалски евросъюз им отпуска 1 милиард!!! защо не го отпусне за облагородяването на социалната ни икономика и за бедността в която се намират много хора в европа ,ами ги отпускат за тези твари мизерни???смърт за тях и за управниците на България.не спазват член 59 за което трябва да бъдат избесени всичките.народа не иска тази сган в България и те са длъжни да се съобразят с това!!!какво общо имаме ние Българите с европа ,щом сме с толкова ниски доходи и толкова пропаднала здравна система???майната им и на европейския съюз и на управляващите на страната ни!!!гнус ме е от вас продажни копелета-депутати.!!!

    ОтговорИзтриване