събота, 9 януари 2016 г.

Сталин е бил по-луд от Хитлер


                                                                               


Операция ''Барбароса'', т.е. нахлуването на хитлеристките войски в Съветския съюз, започва на 22 юни 1941г. Обикновено го определят като изненадващо, а всъщност изненадан е бил единствено Сталин. Не поради липса на информация или друго нещастно стечение на обстоятелствата, а заради параноичната му шизофрения, забелязваща врагове навсякъде, но не и там, където наистина ги има.

Хитлеристките войски открито се придвижват към СССР, което е обяснено по странен начин от немска страна: криели войските си от британските бомбардировачи, които ги виждали прекалено ясно, ако са на родната им територия. Да се чуди човек как е минал този плосък номер при параноиците в Москва, избили хиляди свои сънародници заради непотвърдени слухове.

По същото време Сталин очаква нападение от Япония въпреки съобщенията от разузнаването, че Страната на изгряващото слънце въобще не възнамерява да прави подобни неща.

Агентите на запад буквално крещят друго - получени са повече от 100 сигнала, че Хитлер ще нападне СССР, като някои дори съдържат точната дата - 22 юни 1941г. Лично Чърчил на няколко пъти информира Сталин за опасността, но руският диктатор е убеден, че британците просто искат да го скарат с Хитлер. Чак до смъртта си Сталин смята Чърчил за най-големия враг на своята родина.

                                                                     


Тук има любопитен момент: историята помни само един човек, по отношение на когото Сталин се е притеснявал да не го обиди и това е Хитлер. Поведението му спрямо нацисткия лидер на моменти преминава в откровено подмазване. Сещате се колко е смешно да ги наричат ''врагове''. Те са били истински приятели до началото на ''Барбароса''. Не само заради плана им да си поделят Европа, а и заради отношенията помежду им. Разваля ги Хитлер, докато Сталин е бил готов на всевъзможни реверанси за да ги запази.

Дори след нахлуването на немските войски Сталин все още не вярва. Смята, че е заговор на нацистки офицери, които имитират нападение за да го тласнат в конфликт с неговия добър приятел Хитлер. На 22 юни 1941 чак до вечерта е забранено на руснаците да отвръщат на огъня. Това предизвиква гневни реакции сред съветските офицери, тъй като хората им вече измират, а за капак са унищожени близо 1000 самолета още първия ден. Чак тогава на Сталин му прищраква, че неговите параноични халюцинации са едно, а грубата реалност - съвсем друго.

Лудостта обаче не спи. Звучи безумно, ама е истина: дори по време на войната кремълското чудовище продължава чистката сред висшите офицери. Избити са стотици, въпреки настъпващия враг и острата нужда от ръководни кадри. Стига се до абсурдната ситуация лейтенанти да командват Червената армия. Добавяйки първоначалния успех на нацистите, не е чудно, че руски офицери са обвинили ''очи в очи'' Сталин, че е обезглавил отбраната чрез чистките, лишавайки армията от ръководители.

При описаната ситуация СССР никога нямаше да постигне обрат, ако британци и американци не бяха помогнали. Не заради липсата на хора и въоръжение, а заради безумната глупост и шизофреничните съновидения на изрода Йосиф Висарионович Сталин.

Връзки

24 неща, които не знаете за Адолф Хитлер и Нацистка Германия

2 коментара:

  1. Били освободители на Европа:) Да бе, колкото нас са освободили. Отишли са да грабят и то едва след като са ги нападнали. Никой няма да тормози армията си току-така, заради свободата на другите.

    ОтговорИзтриване
  2. ЕДНАКВИ СА НЕНОРМАЛНИЦИТЕ.
    Голямия винаги мачка малкия. Не е редно, но ви набиват в главите, че така е нормално. Оправдания си намират.
    Гледам, че подиграват репресираните от комунизма. Идиотско е.
    Щом на някой му е смешно, няма да се оправи този свят. НЯМА!

    ОтговорИзтриване