събота, 23 ноември 2013 г.

Едва ли ще видим осъден мафиотски бос



                                                                           


В последните дни на няколко пъти виждам по телевизията новини за хода на делата срещу Цветан Цветанов. Това ме учудва и обижда. В каква държава живеем, след като съдят човек, понеже е свършил качествено своята работа? За всички е ясно, че тези дела за отмъщението на престъпните групировки, чиито интереси засегна полицията под вещото ръководство на бившия вътрешен министър. Ако някой не е знаел, вече го е разбрал – в България мафията е всесилна и може да ти организира всичко, за което се сетиш, плюс някои неща, които още не са ти хрумвали. Само посегни на каналите им и гледай шоу!

Нали искахме работеща полиция, биеща престъпниците, а не обикновените честни хора. Получихме Цветан Цветанов и той показа не само способности, но и необходимата смелост. Подкрепихме ли го? Hе. Защо, след като направи онова, за което целият народ мечтаеше от години? Нямам обяснение. Сега харесва ли ви повече  като униформените бият студенти, протестиращи срещу правителството, въобще хората с мнение, но изобщо не закачат престъпния контингент?


                                                           


Съдят Цветанов на принципа “Една жена каза”. Нищо доказано, нищо сериозно. Човекът е поставен в положение да доказва невинността си, вместо правилното за нормална правораздавателна система – обвинителите да обосноват твърденията си. Това е кошмарен абсурд! След като така се отблагодаряваме на човека, изпълнил нашите желания, кой ще го замести? Никой. Всеки ще помисли “Я, по-добре да не закачам онези от подземния свят, защото после всички ще скочат на мен, а не на тях”. При това положение няма как да видим осъден мафиотски бос. Сами сме си виновни.

Получи се подобно на защитените свидетели, които в България не са никак защитени. Кой ще свидетелства, след като още преди хода на делото изтича информация и от медиите всяко дете може да научи дори майчиното мляко на онзи, който би трябвало да е скрит за погледите на обществото и най-вече на обвиняемите престъпници?

Знаем, че българските магистрати са готови на всичко срещу черно куфарче и няма да се променят с добро. Само един човек пробва да ги вкара в правилния път - Цветан Цветанов. Bеднага последва вой. Hарушавал работата им, бъркал им се неправомерно. Какво искаше той от тях? Да свършат работата си, спазвайки законите. Hима не го искаме всички ние? Тогава защо не го подкрепихме, а позволихме продажните магистрати да го подиграват и съдят?

След като така отвръщаме на добрите дела, значи можем да очакваме само лоши. Съжалявам, пак е по наша вина.





7 коментара:

  1. Нямат физическа прилика, но Цветанов винаги ми е напомнял за инспектор Катани. Cъщия неразбран герой, съчетал ум, смелост и честност. Накрая го застреляха, защото сивите мишки винаги са били повече от истинските мъже. Hе можеш сам да се бориш с мафията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така наречените сиви мишки се комплексират от истинските мъже и това ги кара да измислят лъжи за да ги злепоставят.

      Изтриване
  2. Мене ме дразни това, че всички престъпни гниди се изкараха онеправдани. Bас не ви ли дразни?
    Няма начин да осъдят невинен. Вижте ги само, изпоразболяха се от знайни и незнайни болести за да не влязат в затвора. Цирк!
    Сега невинния е подсъдим. Мръсно и грозно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази истина е стара колкото света. Докато честният човек прави полезни неща, злосторникът изгражда схеми и контакти, за да злепостави честния. Затова понякога мръсникът печели.

      Изтриване
  3. cvetanov si e jiv prestamnik. nego da osadiat 6te e dobre. koito go za6titava ili e mnogo zabluden ili prost. i v dvata slu4aia e idealen za jertva na telefonnite izmamnici.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма нито едно доказателство за престъпление от Цветанов. Всичко, което съм видял до момента, са слухове, а те вършат работа само при диктатура като например комунистическата. Тогава доносниците, измислящи несъществуваща вина, имат тежест. Не е престъпление да наказваш престъпници - това го разберете най-накрая!

      Изтрих другия ти коментар, защото вулгарности не пускам - те са запазена марка на лошите хора.

      Изтриване
  4. Когато някой разпространява клевети, в случая срещу Цветанов, би трябвало да получи съответната присъда и ако не затвор, то поне финансово наказание. Това е толкова елементарно правило на демокрацията, че няма място за дебати.
    Ако всеки лъжец може да злепоставя онзи, който го е принудил да спазва закона, вече не говорим за демокрация, а за анархия.

    ОтговорИзтриване